Stamcelleselskab har sikret sig halvdelen af ønsket kapital

Det københavnske stamcellefirma Stemmedical har sikret sig halvdelen af pengene fra en kapitalrejsning, som blev skudt i gang i sommeren sidste år, og som samlet skal indbringe selskabet 112 mio. kr.

Stamcellefirmaet Stemmedical indledte i sommeren 2022 en pengerunde, der skulle sikre selskabet i alt 15 mio. euro, svarende til næsten 112 mio. kr., og nu er halvdelen af pengene i hus, oplyser Stemmedical til Børsen.

Den glade giver er en venturefond, som topchefen i Stemmedical, Klaus Langhoff-Roos, dog ikke vil sætte navn på.

“Vi vil have en eller to investorer mere til at stå for den anden halvdel af beløbet,” siger Klaus Langhoff-Roos til Børsen.

I forbindelse med en ny vækststrategi ændrede det Søborg-baserede selskab, der er stiftet i 2014, for et par år tilbage navn for bedre at favne selskabets egentlige virke.

I tillæg til forretningsbenet Stemform, der omfatter den kosmetiske og rekonstruktive kirurgi, blev divisionerne Stemsafe og Stemtreat tilføjet under det fælles paraplynavn Stemmedical.

Førstnævnte, Stemsafe, fokuserer på opbevaring af stamceller, mens Stemtreat skal levere stamcelle-teknologier til en række medicinske indikationer.

De 15 mio. euro kommer oven i de 12 mio. euro, som er investeret i selskabet indtil videre, og de skal bruges på at finansiere en international skalering i Stemform-divisionen samt et fase 1/2-forsøg inden for slidgigt i Stemtreat-forretningsbenet, fortalte Klaus Langhoff-Roos til MedWatch i januar.

Dengang lød det, at de 15 mio. euro skulle landes inden for en periode på seks måneder. Det vil sige senest til juli.

Stemmedical havde i 2022 et underskud på 18,9 mio. kr.

 

AF ALBERT RØNNING-ANDERSSON